Mi okozza a fejfájást a fülek mögött?

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A fül mögött számos fejfájás oka van. Megfelelő orvosi kezeléssel ezek a fejfájások enyhíthetők.

A fül mögött lévő fejfájás minden olyan fájdalomra utal, amely a fej adott területéből származik. Noha maguk a fejfájás nagyon gyakori, a fejfájás, amely kizárólag a fül mögött jelentkezik, meglehetősen szokatlan.

Az ilyen típusú fejfájásfájdalomnak számos oka lehet az idegkárosodástól a fogászati problémákig. A fül mögött lévő fejfájás oka meghatározza a tüneteket és a kezelést.

Ez a cikk feltárja a fül mögött lévő fejfájás jeleit és tüneteit, és részletezi, hogy mi okozza őket. Azt is megvitatja, hogyan lehet kezelni őket a fájdalom és a kapcsolódó tünetek enyhítése érdekében.

okok

A fül mögött a fejfájásnak számos lehetséges oka van. Ide tartoznak a következők:

occipitalis neuralgia

A fül mögött lévő fejfájás egyik leggyakoribb oka egy olyan állapot, amelyet Occipital Neuralgia -nak hívnak.

occipitalis neuralgia akkor fordul elő, amikor az okklitális idegek, vagy az idegek, amelyek a gerincvelő tetejétől a fejbőrön keresztül futnak, megsérülnek vagy gyulladnak.

Az emberek gyakran tévednek az éles fájdalom a fül mögött, és migrén vagy hasonló típusú fejfájás következményei, mivel a tünetek hasonlóak lehetnek.

Azok az emberek, akik szenvednek az okklitális neuralgiában, a krónikus fájdalmat piercingnek és lüktetésnek írják le. Azt is leírják, hogy hasonlóan az érzéshez, hogy a következő helyeken áramütést kapnak:

  • Felső nyak
  • A fej hátulja
  • Mögött A fülek

occipitalis neuralgia az okklitális idegek nyomása vagy irritációja eredményeként történik. Általában csak a fej egyik oldalán jelenik meg.

Bizonyos esetekben a nyomás vagy az irritáció talán a gyulladás, a túl szoros izmok vagy a sérülés miatt. Az orvosok gyakran nem találnak okot az okklitális neuralgia számára.

mastoiditis

A mastoiditis a mastoid csont fertőzése, amely közvetlenül a fül mögött található.

Ez a fertőzés sokkal gyakoribb a gyermekeknél, mint a felnőtteknél, és általában szövődmények nélkül reagál a kezelésre.

A mastoiditis fejfájást okoz a fül mögött, valamint a láz, a fülből való ürítés, a fáradtság és a hallásvesztés az érintett fülben.

tmj

A temporomandibularis ízületek (TMJ) az állkapocs gömb- és aljzat -ízületei. Ezek az ízületek gyulladhatnak és fájdalmasak lehetnek.

Míg a legtöbb TMJ -gyulladásban szenvedő ember érezte a fájdalmat az állkapocsban és a fül mögött, mások csak fejfájást tapasztalhatnak a fül mögött.

tmj okozható:

  • Fogakcsiszolás
  • Sérülés
  • JAW igazítás

tünetek

A fül mögött lévő fejfájás tünetei az okoktól függően változhatnak.

okklitális neuralgia intenzív fájdalmat okozhat a fej és/vagy a felső nyak hátulján. Gyakran a nyakban kezdődhet, és a fej hátuljáig tovább tud lépni. Az epizodikus fájdalom olyan, mint egy elektromos ütés a fej és/vagy a nyak hátuljához.

A fertőzés, például a láz vagy a fáradtság jelei gyakran kísérik a mastoiditist.

A TMJ -t tapasztaló emberek a fül mögött lévő fejfájás mellett érezhetik az állkapocs szorosságát és fájdalmát.

További keto slim vélemény cikk tünetek, amelyeket a fül mögött álló fejfájásban szenvedő emberek tapasztalhatnak:

  • A fej egyik vagy mindkét oldalán a fájdalom
  • Érzékenység fény
  • Fájdalom, égő és lüktető fájdalom
  • Fájdalom a szem mögött
  • gyengéd fejbőr

Diagnózis

A fül mögött lévő fejfájás fő okai gyakran átfedésben vannak. Alapvető fontosságú a megfelelő diagnózis megszerzése, így az állapotot megfelelő módon lehet kezelni.

A diagnózis céljából az orvos kérdéseket tesz fel a kórtörténetről szóló személyekről. A legutóbbi fej-, nyaki vagy gerinc sérülésekkel kapcsolatos információkat be kell vonni.

A kérdések feltevése után az orvos valószínűleg fizikai vizsgálatot végez. Ehhez az orvos határozottan nyomja a koponya fejét és alapját, hogy megkísérelje a fájdalmat érintéssel reprodukálni. Ez a vizsgálat ellenőrzi az okklitális neuralgia -t, mivel ez a feltétel a legtöbb esetben érzékeny az érintésre.

A diagnózis néhány további lépése tartalmazhat egy lövést az ideg zsibbadására. Ha valaki megkönnyebbülést tapasztal, akkor az okklitális neuralgia valószínűleg a fájdalom oka.

Több atipikus esetben az orvos elrendelhet egy MRI -t vagy vérvizsgálatot a fájdalom további okainak további megerősítésére vagy kizárására.

Ha az okklitális neuralgiát kizárják a kezdeti látogatás esetleges fájdalmának okaként, akkor az orvos valószínűleg ellenőrizni fogja a mastoiditis jeleit, beleértve a lázot és a fülből történő kisülést.

További diagnosztizáláshoz az orvos megvizsgálhatja az állkapocsot, vagy javasolhatja a fogorvos látogatását, hogy ellenőrizze a TMJ -t.

Otthoni kezelések

A fájdalom kezelése a fül mögötti fejfájás kezelésének elsődleges módszere, kivéve, ha a kiváltó okot meg lehet határozni.

Vannak otthoni kezelési lehetőségek az emberek számára, hogy az orvos gondozása előtt vagy azon kívül kipróbálhassák.

Néhány otthoni kezelés a következők:

  • Nyugodjon meg egy csendes helyiségben
  • Vigyék nélküli gyulladásgátló gyógyszerek, például ibuprofen, amely, amely szintén elérhető online vásárláshoz.
  • A nyaki izmok masszázsa
  • Hő a nyak hátuljára. A hőcsomagok online vásárolhatók.
  • Csökkentse a stresszt
  • A fogak csiszolása

Mint minden kezelési lehetőségnél, a gyógyszerek hozzáadása előtt meg kell konzultálni az orvoshoz.

A fül mögött lévő fejfájás kezelése

Amikor orvos gondozása alatt van, valakinek a fül mögötti fejfájás kezelési terve lesz, amely magában foglalja a fájdalom kezelését és a fájdalom alapjául szolgáló okok kezelését –

A fül mögött lévő fejfájás pontos okától függően az orvos gyógyszereket írhat fel, beleértve:

  • vényköteles izomlazítószereket
  • Idegblokkok és szteroidok Felvételek
  • Fizikoterápia
  • antiszizeizációs gyógyszerek, mint például a karbamazepin és a gabapentin
  • Antibiotikumok, ha a mastoiditis gyanúja van
  • A TMJ éjszakai gardája. – Ezeket online lehet megvásárolni, bár a fogorvos konzultációja ajánlott.

Az idegblokkok és a szteroid felvételek gyakran ideiglenesek, és szükségük van az orvos újbóli megismétlésére. Ezenkívül szükség lehet több lövést beadni, mielőtt a fájdalom kezelhető.

ritka esetekben műveletre lehet szükség. Általában a műveleteket akkor használják, ha a fájdalom nem javul más kezelésekkel, vagy továbbra is ismétlődik.

A műveletek magukban foglalhatják:

  • Mikrovaszkuláris dekompresszió: Ez az eljárás magában foglalja az orvosok megtalálását és áthelyezését az idegeket tömörítő erekről.
  • OCCIPITAL idegstimuláció: A neurostimulátor több elektromos impulzust szállít az okklitális idegekhez. Ebben az esetben az elektromos impulzusok segíthetnek blokkolni a fájdalom üzeneteit az agynak.

Nem számít a kezelésekről, fontos, hogy átadjuk az orvosnak, hogy hatékonyak -e vagy sem.

Bizonyos esetekben a folyamatos fájdalom azt jelezheti, hogy egy másik állapot eredménye, amelyet másképp kell kezelni.

Outlook

Általában a fül mögött lévő fejfájás nem életveszélyes állapot eredménye.

Sok esetben az emberek fájdalomcsillapítást tapasztalnak, amikor az előírt vagy irányított gyógyszereket pihennek és gyógyszert szednek.

A legtöbb esetben a fül mögött lévő fejfájásnak teljes vagy szinte teljes tünet enyhítést kell látnia a megfelelő diagnózissal és kezeléssel.

Olvassa el ezt a cikket spanyolul.

  • Fejfájás/migrén
  • Fájdalom/érzéstelenítés

Az orvosi hírek manapság szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből származnak , és orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a